Föreläsare på WisCon: Gunnar Söderberg

Gunnar Söderberg är en passionerad spelare som arbetat mycket med karriärrådgivning och var under många år med och drev rollspelsbaren, ett spelledarkollektiv som ständigt var på jakt efter att bli Sveriges bästa spelledare.

På WisCon håller Gunnar i en föreläsning om hur man applicerar Spel på sitt CV på lördagen och en workshop för rollspelledare på söndagen!

Med spel på CV:et, en föreläsning med Gunnar Söderberg lördag 25/10 klockan 12:30 – 13:30

När andra lätt fastnar i klyschor om stresstålighet och att ha många bollar i luften, kan jag beskriva mitt pokerface när jag spelar Magic, eller hur jag kan hantera fyra spelare som pratar med olika personer som jag parallellt beskriver när jag spelleder.

Med avstamp i traditionella tips om hur man bäst söker jobb sneglar vi på hur din favorithobby blir en av dina starka meriter när du söker jobb. Vi tittar också på hur speltekniker används i yrkeslivet och pratar om trenden med gameification.

Spelledarworkshop med Gunnar Söderberg Söndag 25/10 klockan 12:30 – 15:30

Hur blir du en bra spelledare, eller en bättre spelledare? Vi tar ett par timmar och djupdyker i tekniker för att förbättra dina rollspelskvällar och göra dig till en bättre spelledare, oavsett om du är helt ny på det eller har spellett mycket och bara vill få lite ny inspiration.

Workshopen kommer bland annat handla om:

  • Berättarteknik
  • Gestaltning
  • Improvisation
  • Dramaturgi
  • Planering