Header Image - WisCon 2017

Medverka

Funktionär/arrangör på WisCon 2017

Vad roligt att du vill vara med och skapa WisCon 2016! Läs noga igenom informationen på den här sidan och anmäl dig sedan via funktionärsformuläret eller arrangörsformuläret! Om du inte redan är medlem i spelföreningen Östans Skuggor – som anordnar WisCon – så blir du det genom föreningens online-registrering. Medlemskapet är gratis.

Kontakt

Frågor eller funderingar? Maila oss på info@wiscon.se, eller skicka ett meddelande på Facebook så svarar vi så snart som möjligt!

Vad innebär det att vara funktionär/arrangör?

Som funktionär hjälper du till på konventet med gott humör och utifrån instruktioner från staben. Det är viktigt att du kommer i tid och kan arbeta hela passet och skulle du bli sjuk eller på annat sätt få förhinder måste du meddela staben omgående.

Vi behöver entrévärdar, funktionärer som kan hjälpa våra besökare under prova-på aktiviteterna och personal som hjälper till att ställa i ordning och hålla ordning – före, under och efter konventet.

Som arrangör anordnar du ett eget evenemang – t ex världsrekordförsök i Twister, någon typ av turnering, lajv, cosplay-sketcher eller workshop i hur man gör alvöron, boffervapen eller vad som helst. Vad brinner DU för?

Du anger i anmälan vilka dagar du kan och vill jobba, vilket prova-på du kan jobba med eller vad du vill arrangera.

Belöningssystem

Att vara funktionär på konvent är både roligt och meriterande, du får ett intyg som du kan använda i ditt CV. Alla funktionärer får en WisCon- tröja, mat och gratis sovsal. Utöver det har vi ett belöningssystem som utgår ifrån hur många arbetspass du åtar dig och slutför. Ett arbetspass är 6 timmar och fler pass = fler presenter!

Vad du som funktionär får för varje pass:

  • Mat
  • Rabatt på deltagande i en valfri turnering (det går att lägga ihop flera rabatter till en enda turnering)
  • Ytterligare en sak i goodie-bagen

Områden

Vi söker folk inom följande områden:

  • Förberedelser före konventet (fredag kl 15:00 – 18:00)
  • Funktionär vid prova-på-aktiviteter (du jobbar bara med det du kan och kan lära ut)
  • Entrévärd (du välkomnar våra besökare och visar dem tillrätta)
  • Slutstäd efter konventet (söndag kl 18:00 – ca 21:00)
  • Rollspelsledare (förbered och ta med egna färdiga konventsrollspel)
  • Arrangörer och domare till turneringar (Magic, Brädspel, Figurspel)

Informationsmöte

Torsdagen den 20 oktober kl 18:00 träffas funktionärer och stab på Fenix Ungkulturhus för att gå igenom arbetsuppgifter, schema, allmänna förhållningsregler samt säkerhetsföreskrifter för WisCon.

Vi bjuder på kaffe och macka.

Vi uppskattar om du prioriterar detta möte då vi vet att det inte finns tid att gå igenom alla detaljer på plats med varje enskild funktionär och att tiden på fredag (15 – 18) behövs för att ställa ordning alla rum och förbereda allt.

Anmäl dig som funktionär!

Anmäl dig som arrangör!

 

Arrangörer och sponsorer

WisCon arrangeras av spelföreningen Östans Skuggor i samarbete med Studiefrämjandet Gotland och med stöd av Arvsfondsprojektet Geek Network Gotland samt Region Gotland.