Header Image - Cannyon is a clean WordPress theme

Medverka

Delta som funktionär och arrangör på WisCon 2018

Vad roligt att du vill vara med och skapa WisCon 2018! Läs noga igenom informationen på den här sidan och anmäl dig sedan via funktionärsformuläret eller arrangörsformuläret! Om du inte redan är medlem i spelföreningen Östans Skuggor – som anordnar WisCon – så blir du det genom föreningens online-registrering. Medlemskapet är gratis.

Kontakt

Frågor eller funderingar? Maila oss på info@wiscon.se, eller skicka ett meddelande på Facebook så svarar vi så snart som möjligt!

Vad innebär det att vara funktionär/arrangör?

Som funktionär hjälper du till på konventet med gott humör och utifrån instruktioner från staben. Det är viktigt att du kommer i tid och kan arbeta hela passet och skulle du bli sjuk eller på annat sätt få förhinder måste du meddela staben omgående.

Vi behöver entrévärdar, funktionärer som kan hjälpa våra besökare under prova-på aktiviteterna och personal som hjälper till att ställa i ordning och hålla ordning – före, under och efter konventet.

Som arrangör anordnar du ett eget evenemang – t ex världsrekordförsök i Twister, någon typ av turnering, lajv, cosplay-sketcher eller workshop i hur man gör alvöron, boffervapen eller vad som helst. Vad brinner DU för?

Du anger i anmälan vilka dagar du kan och vill jobba, vilket prova-på du kan jobba med eller vad du vill arrangera.

Belöningssystem

Att vara funktionär på konvent är både roligt och meriterande, du får ett intyg som du kan använda i ditt CV. Alla funktionärer får en WisCon- tröja, mat och gratis sovsal. Utöver det har vi ett belöningssystem som utgår ifrån hur många arbetspass du åtar dig och slutför. Ett arbetspass är 6 timmar och fler pass = fler presenter!

Vad du som funktionär får för varje pass:

 • Mat
 • Funktionärsbonusar

Områden

Vi söker folk inom följande områden:

 • Förberedelser före konventet (fredag kl 15:00 – 18:00)
  Att hjälpa till att ställa i ordning inför starten
 • Entrévärd
  Att vara i entrén, där man registrerar alla besökare samt registrerar nya medlemmar.
 • Allt-i-allo
  Möblering under eventet, städärenden, springa ärenden bland annat.
 • Spelpeppare
  Att spela spel med besökare, hjälpa besökare med regler samt uppmuntra alla till att ta del av eventet.
 • Transport
  Göra ärenden åt arrangörer och Staben som kräver tillgång till bil.
 • Assistera under event/turneringar
  Man hjälper arrangörer under sina arrangemang, där det kan vara allt ifrån ordningsvakt till springärende.

Informationsmöte

(På ett datum som ej än är satt) träffas funktionärer och stab på Fenix Ungkulturhus för att gå igenom arbetsuppgifter, schema, allmänna förhållningsregler samt säkerhetsföreskrifter för WisCon.

Vi uppskattar om du prioriterar detta möte då vi vet att det inte finns tid att gå igenom alla detaljer på plats med varje enskild funktionär och att tiden på fredag (15 – 18) behövs för att ställa ordning alla rum och förbereda allt.

Anmäl dig som funktionär!

Anmäl dig som arrangör!

 

Arrangörer och sponsorer

WisCon arrangeras av spelföreningen Östans Skuggor i samarbete med Studiefrämjandet Gotland och med stöd av Arvsfondsprojektet Geek Network Gotland samt Region Gotland.