Funktionär på WisCon 2019

Vad roligt att du vill vara med och skapa WisCon 2019! Läs noga igenom informationen på den här sidan och anmäl dig sedan via funktionärsformuläret! Om du inte redan är medlem i spelföreningen Östans Skuggor – som anordnar WisCon – så blir du det genom föreningens online-registrering. Medlemskapet är gratis för dig som är under 25 år, annars kostar det 50 kr/år.

Kontakt

Frågor eller funderingar? Maila oss på info@wiscon.se så svarar vi så snart som möjligt!

Vad innebär det att vara funktionär?

Som funktionär hjälper du till på konventet med gott humör och utifrån instruktioner från staben. Det är viktigt att du kommer i tid och kan arbeta hela passet och skulle du bli sjuk eller på annat sätt få förhinder måste du meddela staben omgående.

Vi behöver i första hand entrévärdar och funktionärer som hjälper till att ställa i ordning och hålla ordning – före, under och efter konventet – men också serviceinriktad personal till vårt café.

Du anger i anmälan vilka dagar och tider du kan och vill jobba.

Belöningssystem

Att vara funktionär på konvent är väldigt speciellt! Alla funktionärer som inte har varit med tidigare får en WisCon-tröja, har du varit med tidigare hoppas vi att du har din tröja kvar då vi börjar få ont om dem. När du har arbetat ett pass finns det mat och utöver det har vi ett belöningssystem som utgår ifrån hur många arbetspass du åtar dig och slutför.

Områden

Vi söker funktionärer till följande områden:

 • Förberedelser före konventet (fredag kl 15:00 – 18:00)
  Att hjälpa till att ställa i ordning lokalerna.
 • Entrévärd
  Att vara i entrén, där man räknar in och ut alla besökare samt registrerar nya medlemmar.
 • Allt-i-allo och spelpeppare
  Möblering under eventet, städärenden, springa ärenden mm. Spela spel med besökare, hjälpa besökare med regler och vara allmänt inbjudande och peppande.
 • Cafépersonal
  Organisera och ställa i ordning caféet. Förbereda och servera personalmat. Sköta försäljning och kassa i caféet.
 • Efterstäd och plock (söndag kl 18:00 – ca 21:00)
  Möblera tillbaka och återställa rummen som de såg ut. Städa, slänga sopor och se till att lokalen är i samma skick som när vi kom. Bära upp föreningens spel och övrigt till föreningsrummet. Vara med på looten!

Informationsmöte

(På ett datum som inte är bestämt ännu) träffas funktionärer och stab på Fenix Ungkulturhus för att gå igenom arbetsuppgifter, schema, allmänna förhållningsregler samt säkerhetsföreskrifter för WisCon.

Vi bjuder på fika!

Vi uppskattar om du prioriterar detta möte då vi vet att det inte finns tid att gå igenom alla detaljer på plats med varje enskild funktionär och att tiden på fredag (15 – 18) behövs för att ställa ordning alla rum och förbereda allt.

Anmäl dig som funktionär!

WisCon arrangeras av spelföreningen Östans Skuggor i samarbete med Studiefrämjandet Gotland.