Funktionär på WisCon 2018

Vad roligt att du vill vara med och skapa WisCon 2018! Läs noga igenom informationen på den här sidan och anmäl dig sedan via funktionärsformuläret! Om du inte redan är medlem i spelföreningen Östans Skuggor – som anordnar WisCon – så blir du det genom föreningens online-registrering. Medlemskapet är gratis.

Kontakt

Frågor eller funderingar? Maila oss på info@wiscon.se så svarar vi så snart som möjligt!

Vad innebär det att vara funktionär?

Som funktionär hjälper du till på konventet med gott humör och utifrån instruktioner från staben. Det är viktigt att du kommer i tid och kan arbeta hela passet och skulle du bli sjuk eller på annat sätt få förhinder måste du meddela staben omgående.

Vi behöver entrévärdar, funktionärer som kan hjälpa våra besökare under prova-på aktiviteterna och personal som hjälper till att ställa i ordning och hålla ordning – före, under och efter konventet – samt serviceinriktad personal till vårt café.

Du anger i anmälan vilka dagar du kan och vill jobba och vilken prova-på aktivitet du vill jobba med.

Belöningssystem

Att vara funktionär på konvent är väldigt speciellt! Alla funktionärer får en WisCon-tröja, mat och gratis sovsal. Utöver det har vi ett belöningssystem som utgår ifrån hur många arbetspass du åtar dig och slutför. Ett arbetspass är 6 timmar och fler pass = fler presenter!

Vad du som funktionär får för varje pass:

 • Mat
 • Funktionärsbonusar

Områden

Vi söker folk inom följande områden:

 • Förberedelser före konventet (fredag kl 15:00 – 18:00)
  Att hjälpa till att ställa i ordning lokalerna.
 • Entrévärd
  Att vara i entrén, där man registrerar alla besökare samt registrerar nya medlemmar.
 • Allt-i-allo
  Möblering under eventet, städärenden, springa ärenden mm.
 • Spelpeppare
  Spela spel med besökare, hjälpa besökare med regler och vara allmänt inbjudande och peppande.
 • Transport
  Göra ärenden åt arrangörer och staben som kräver tillgång till bil.
 • Assistera under event/turneringar
  Hjälpa arrangörer med deras arrangemang, allt ifrån ordningsvakt till springärende.

Informationsmöte

(På ett datum som inte är bestämt ännu) träffas funktionärer och stab på Fenix Ungkulturhus för att gå igenom arbetsuppgifter, schema, allmänna förhållningsregler samt säkerhetsföreskrifter för WisCon.

Vi  bjuder på fika!

Vi uppskattar om du prioriterar detta möte då vi vet att det inte finns tid att gå igenom alla detaljer på plats med varje enskild funktionär och att tiden på fredag (15 – 18) behövs för att ställa ordning alla rum och förbereda allt.

Anmäl dig som funktionär!

Arrangörer och sponsorer

WisCon arrangeras av spelföreningen Östans Skuggor i samarbete med Studiefrämjandet Gotland och med stöd av Arvsfondsprojektet Geek Network Gotland och Region Gotland.