Vad är WisCon?

WisCon är ett spelkonvent som arrangeras av spelföreningen Östans Skuggor i samarbete med Studiefrämjandet och med stöd av Arvsfondsprojektet Geek Network Gotland och Region Gotland. Vi erbjuder intressanta, utvecklande och engagerande aktiviteter inom spelhobbyn – för barn, ungdomar och vuxna. WisCon passar lika bra för dig som har hållit på länge som för dig som är nyfiken och vill veta mer om olika spel.

Ett spelkonvent är ett tillfälle och en plats där alla kan hitta något som passar, oavsett ålder, förkunskaper och intresse. WisCon erbjuder ett stort urval prova-på aktiviteter där du kan testa olika spel – du får låna det som behövs. Alla våra prova-på aktiviteter är gratis, turneringarna har en startavgift som i första hand går till priser.

Östans Skuggor och Studiefrämjandet värnar om demokrati och jämställdhet – hos oss är alla lika mycket värda och alla får komma till tals. Det viktigaste är att träffas, umgås och ha roligt. De turneringar och studiecirklar vi arrangerar genomförs alltid i en avspänd och vänlig stämning.

Arrangörer och sponsorer

WisCon arrangeras av spelföreningen Östans Skuggor i samarbete med Studiefrämjandet Gotland och med stöd av Arvsfondsprojektet Geek Network Gotland och Region Gotland.